Groei&Bloei Van kleur langs het pad…

Van kleur langs het pad…

Van kleur langs het pad…

… naar geluk en stilte na de storm.

Gelukkig geen schade, alle “hardware” staat nog overeind, geen afgerukt leid- en vlechtwerk, de tuinstoelen en tafel had ik uit voorzorg maar op hun rug gelegd. De tafeltennistafel had ik uit de wind gezet en onder de beschermrollen kiekte ik een drietal overwinteraars.

Verbazend is dat de bloempjes van het Leverkruid deze storm hebben overleefd en hun tere blauwe ogen een schrale troost bieden aan de moedeloos grijze luchten in de hoop dat ze wat kunnen afgeven. Zelfs de bloemen van de Camellia zitten er nog in en zorgen voor enige blos op de wangen in de tuin. Absolute slachtoffers zijn mijn boerenkrokussen die de regenvracht onder de straffe wind niet konden verdragen. Pushkinia’s en de gewone sneeuwklokjes (zijn die er of hebben ze allemaal tegenwoordig een bijzondere naam?) staan als kleine lantaarntjes fier overeind, de Breedbladige doet het zelfs prima dit jaar. Aan mijn cyclamen valt helemaal niets te zien, de takken die uit de ceders zijn gewaaid waren klein en vielen er net naast. Ik vond nog een zaailing op het pad en overal in de tuin zie ik er meer en meer opkomen. De uitgeplante Duizendschonen staan er blakend bij.

We hebben echt geluk gehad en hoop het voor jullie ook.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Zo mooi de kleuren langs je pad, vrolijke bolbloemen brengen mij ieder voorjaar weer terug naar Sissinghurst voorjaar 2006, naar The Lime walk barstens vol bloeiende bolbloemen op hun allermooist, het was skitterend!!!
Het lage spul in je tuin heeft de wind goed doorstaan, jammer van de krokussen hun bloeitijd is al zo kort!!! zij blijken toch de meest kwetsbaren, schoonzus vertelde dat haar kleine irissen fier recht bleven staan in heftige storm. Op fietstocht hier vlakbij ook een prachtige pluk breedbladige sneeuwklokken gezien, viel echt op!!!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Vandaag weer een kwak water verwacht en wind; het zij zo. Die kleine irissen, zijn dat de reticulata? Ik zie hier ook een enkeling. Had van alles willen doen deze week, maar het is bij gistermiddag een beetje rond kijken gebleven. Groetjes.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

O Paul,
Wat mooi die cyclaampjes.
Die van mij moeten gaan wennen aan een ander soort microklimaat.
Ze zijn gestreamd door de vele wind en hun beschutting van de Leylandiihaag kwijt. De nieuwe klimophaagdelen zijn nog niet helemaal dichtgegroeid en hebben t na plaatsing erg slecht gehad. We werden er weer met op neus op gedrukt. We wonen met een geweldig uitzicht over een Natura 2000 gebied, maar zijn ook t eerste obstakel wat de wind tegenkom van NW tot ZWwind.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Die cyclaampjes zijn taaie rakkers, maar als je inzoomt op de bloemen dan zie je wel lichte vlekken van de regen en hagel. Op een afstand oogt het nog steeds super en we zijn er erg blij mee. Zo’n leylandii-haag was prima, maar een nadeel dat hij zo hard groeit. Klimop zal wel even duren, maar gaat zeker schelen. Gewoon nog even volhouden dus. We zitten hier beschutter en om de hele tuin staat een taxushaag die ook veel bescherming biedt.

Reageren op