Groei&Bloei 2022 week 31 Mooiste aardappel

2022 week 31 Mooiste aardappel

2022 week 31 Mooiste aardappel

Tussen de ‘’betere’’ oogst van de aardappels van de tweede sessie vond ik deze................

De boerenkoolplanten moesten wel erg lang wachten, hoop dat ze het overleven.

Na al het planten, zaaien, wieden en schoffelen, mede dankzij droge weer wat rustiger op de tuin, door de omstandigheden niet al te veel van kunnen profiteren, anders dan wat meer tijd en aandacht voor de tuin om huis.

Maar meer tijd voor de courgetteplant, gekocht exemplaar (eigen/gekregen planten opgevroten door de slakken) die had wat meer aandacht nodig in verband met zijn iet wat lange, slappe steel, plaatste hem in pot zodat ik hem kon opbinden/steunen, normaal gewoon in de grond en barstensvol blad, dan loop je daar gewoon aan voorbij nu zie ik duidelijk het verschil tussen de vrouwelijke (kort) en mannelijke (lange) bloemenstelen.

Tijdens aardappelen rooien viel ineens m’n oog op deze vrouwenmantel, is z’n groei echt compacter, of door omstandigheden, droog/minder zon???

Zijn de trosjes van de druif die door de schutting zijn gegroeid echt voller???

Wat meer tijd voor de spinnenplant heeft zijn bladverkleuring te maken met magnesiumgebrek, dat zou te maken kunnen hebben met Ph-waarde, ik HAD een Ph-meter………………

De paprika plant barstensvol paprika’s doet het ook compact, geweldig, de pepers blijven wat achter, deze hebben echt veel meer zon/warmte nodig.

Kocht op plantjesmarkt op volkstuinencomplex tomatenplanten: Hellfrucht goede buitentomaat werd vertelt, maar welke is nu de echte Hellfrucht????

Zaaide en verspeende de kerstomaatjes (te) laat, van de Outhous cherry tomaat weet ik dat die het op de volkstuin tot erg laat in het seizoen goed deed, van de gekregen bruine kerstomaatjes ga ik het zien, zal ze allebei in pot op het zuiden kweken en in de volle grond op de volkstuin, wordt vervolgd.

Vond hier en daar aardbeienplantjes in potten, waarvan ik denk dat het bosaardbeitjes zijn, daar moet ik een goed plekkie voor zoeken.

De lathyrus ooit gezaaid in wc-kokertjes, waarover ik niet zo tevreden was, verpieterde een beetje, ze kregen een plekkie in de schaduw bij de zelfgevlochten pyramide die ik nog niet weg kon doen.

Gaf lavagrit als groeistoot aan de ijzersterke buxus, hij moest een kans krijgen om in nieuwe jaar, na kaalslag door de mot, weer uit te lopen en dat deed hij vooral aan de noordkant, daar was ik heel tevreden over tot ik te laat (corona) bruine plekken ontdekte, de mot had weer toegeslagen, hoop op de nieuwe groei binnen in de haag. Daarom vanmorgen de lavameelvertuiver terhand genomen en de hele haag flink ingepoederd…………..

Reacties:

Antje, succes met je vijver en blijf vooral genieten en schrijven over je heerlijke tuin.

Angela, een tuin een fijne escape en voor jouw alle tijd om je nieuwe aanplant te leren kennen en bewonderen. Plantentip voor je/de bijen: Phacelia, nu nog volop te zaaien, een mooie snijbloem, ruikt heerlijk, eindeloos lange bloei en SUPER bijenplant.

Harry heerlijk je mooie fotosessies en dank voor je tip betreffende goede vervanger van de zonnebloem. Vond hem bij de Hessenhof, deze kwekerij staat zowiezo boven aan lijstje van te bezoeken plantenkwekers.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Antje

Antje

Dit is wel een hele bijzondere aardappel Veris, Ik hoop dat-ie je GELUK ZAL BRENGEN,

Reageren op